Hverdagen

Løgstruphus ligger frit i landskabet med udsigt til skov og grønne områder og med kig til Klejtrup sø. Det har et skær af refugium over sig, og rammen giver mulighed for ro og omtanke, hvilket giver et godt udgangspunkt for at finde fodfæste, komme sig og påbegynde en udvikling.
Rammen giver mulighed for forbundethed, håb, fremtidsoptimisme og identitet, og dermed ro til at (gen)opbygge en positiv identitet og at (gen)finde mening med livet samt at finde styrke til at handle.
Løgstruphus dagligdag understøtter en rehabiliterende indsats. Der er en struktur på dagligdagen, hvor der morgen, middag og aften er mulighed for et fællesskab omkring måltider. Ind i denne overordnede struktur er der fastlagte tidspunkter for samtaler, møder og mulighed for aktiviteter.
Løgstruphus vil tage omsorgsmæssigt udgangspunkt i det konkrete menneske, dets historie og aktuelle ståsted. Samtalen er her omdrejningspunktet for den opholdsplan, der iht. lovgivning skal udarbejdes. En plan der i dialog med dig skal opstille mål for selve opholdet.
Udvikling er en underfundig proces. Den kan understøttes, men har dog sit eget udefinerlige ”liv”. At forandre og ændre på sig selv og sin forståelse eller opfattelse er en svær proces, og en sådan menneskelig udviklingsproces kræver et vist ejerskab. Med en understøttende tilgang til egne iboende kræfter er målet at udvikle kompetencer og færdigheder. Det er væsentligt at bevæge sig hen mod nye strategier for hverdagen og livet i helhed.
Løgstruphus’ hverdag giver mulighed for at understøtte en sådan proces med fællesskab, samtale, opholdsplan og aktiviteter.